De redactie.be: verbeterde toegankelijkheid

Toen ik vanmorgen naar de website van De redactie.be ging, schrok ik me een hoedje. Blijkbaar hebben ze een poging gedaan om de website toegankelijk te maken voor mensen met een visuele handicap. De strip bovenaan staat er nog steeds, maar vooraleer men aan de content van de site raakt krijgt de gebruik een tekstuele lijst van alle filmpjes in de strip met telkens een link naar het Quicktime en Windows Mediaplayer fragment.

Op zich geen slechte zaak, maar om dit aan iedereen te laten zien vind ik nu toch wel een beetje overdreven. Ik had het niet echt meer zo voor hun site toen de nieuwe layout er kwam en het betert er dus niet op. Maar dat zegt misschien meer over mij dan over de websit.

Hier vindt u een screenshot van het hele gebeuren. Let op, u zult wel een beetje moeten scrollen, ik heb de screenshot in ware grote gelaten zodat u kan zien dat het niet echt een verbetering is.

Ik heb er trouwens geen idee van hoe het komt dat ik deze pagina zo te zien krijg. Als ik via Internet Explorer ga krijg ik de gewone site te zien, maar via Firefox krijg ik de site met ‘verbeterde toegankelijkheid te zien’. Best wel irritant.

3 thoughts on “De redactie.be: verbeterde toegankelijkheid”

  1. Ik zie jullie journalist een Belg interwiewen die in Grienkenland woont ;:waarom stelt hij de vraag niet die er echt toe doet: al de arme Grieken worden uitegperst maar de scheepsmagnaten en politiekers betalen betalen NIKS, waarom trekken die Grieken daar niet naartoe en en dwingen hen met geweld om eidenlijk eens hun crapuleuze toestand op te geven zelfs oner doodsbedreiging, daar heeft meneer de hoernalist van mijn kloten niet aan gedacht, wat zit hij daar dan te doen buiten poen te scheppen zoals de hele top hier in België waar we binnebort aan de beurt zijn om pas e cht te bloeden. Moet je geen beroepsernst hebben of hebben ze je gewoon door een partij daar geplaatst om uit je nek te lullen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge