Garmin Sync

Toen ik pas begon te lopen registreerde ik mijn looptochtjes met de Endomondo app op mijn Android smartphone. Na een tijdje was ik echter een beetje teleurgesteld in deze app en kocht ik een Garmin Forerunner 410 horloge. Sindsdien gebruik ik Garmin Connect om mijn data naar te uploaden.

Maar ik bleef ook nog mijn activiteiten uploaden naar Endomondo. Omdat ik daar toch al een tijdje opzat en aan een paar challenges mee deed, etc…

En toen ontdekte ik Strava, wat door iemand omschreven was als Facebook voor lopers en wielrenners. En dus uploade ik ook, hipster die ik ben, mijn loop- en fietsdata naar deze site…

En natuurlijk heb ik ook een Runkeeper account, maar daar deed ik eerlijk gezegd niet zo veel mee. Maar af en toe kreeg ik wel een vriendschapsverzoek en aanvaardde ik die ook.

Mijn routine na het lopen of fietsen was dan ook meestal als volgt: Eerst mijn gegeven vanuit mijn Forerunner 410 of Edge 705 uploaden naar Garmin Connect. Daarna Endomondo bijwerken en dan nog eens inloggen op Strava om mijn gegevens daar ook op te zetten. Voor Runkeeper deed ik die moeite zelfs niet.

Maar onlangs ontdekte ik Garmin Sync waarmee je je activiteiten op Garmin Connect kan synchroniseren met Strava en Runkeeper. Het principe is heel eenvoudig. Je geeft de ID van één van je Garmin Connect activiteiten in en verbindt dan met Strava en/of Runkeeper en van dan worden je activiteiten die je upload naar Garmin Connect automatisch toegevoegd aan de andere service(s) van je keuze.

Ook oude activiteiten in één keer uploaden naar Strava en/of Runkeeper gaat bijzonder makkelijk. Je geeft in van welke periode je de activiteiten wil toevoegen en Garmin Sync doet de rest. Zo heb ik gisteren al mijn activiteiten van 2013 naar Runkeeper gepompt.

Voor Endomondo is er voorlopig nog niets gelijkaardigs, maar met Garmin Sync is het toch al een beetje eenvoudiger geworden om mijn gegevens op verschillende platformen te krijgen zonder al te veel moeite.

Wie wil mag mij trouwens altijd toevoegen op Garmin Connect, Endomondo, Runkeeper en/of Strava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge