Het imago van de Mini-bestuurder

Gisteren op café ging het over auto’s en het imago dat de bestuurder heeft.  In het kader hiervan hielden we een kleine enquete bij Nancy – de bevallige serveuse. Uit deze enquete bleek dat vrouwen een BMW met 18 inch velgen eronder toch maar patserig vonden maar dat een Audi A3 best hoog scoort. Of dit nu komt omdat ik nu toevallig met zo ééntje rijd laat ik hier in het midden.

Naadloos werd er door sommigen overgegaan naar het imago dat bestuurders van een Mini hebben. Want wat wil nu? Twee beginnende collega’s hebben (los van elkaar) een Mini. Terwijl de meeste mensen een auto bestellen met een hoog testosterongehalte (Audi, BMW, …) bestellen er dus twee mensen een Mini. De vraag die dan spontaan in mij naar boven komt is of dit misschien een voorzichtig ‘uit de kast komen’ is. Ik weet niet hoe het met u zit, maar wat mij betreft heeft de Mini een hoog ‘homo auto’ gehalte en blijkbaar was ik gisteren niet de enige die er zo over dacht.
De bevallige serveuse hield het er nog op dat het meer een ‘vrouwen auto’ is, maar andere aanwezigen dachten toch ook meer in de richting van een roze mobiel.

Misschien dat de mensen die deze wagen besteld hebben zelf even kunnen verduidelijk wat hun echte beweegreden is om deze wagen te bestellen, maar zolang ze niet voor opheldering zorgen, vraag ik aan u – de kritische lezer van dit blog – wat uw mening is over deze wagen en zijn bestuurder. Welke statement maakt zo iemand door een Mini te bestellen? Graag hoor ik het via de comments.

20 thoughts on “Het imago van de Mini-bestuurder”

 1. Een bedrijfswagen is zalig, maar het moet natuurlijk lukken dat ik een… Mini kreeg.

  Super leuke wagen om mee te gaan crossen, een echte kart als het ware.

  Maar… ik voel me er idd ernorm slecht in in die zin dat het een ‘wijvenbak’ is van hier tot in Tokyo.

  Geef mij maar een A4 of BMW 5
  Ach… zolang ik maar gratis rij 🙂

 2. Ik zou er nog eentje willen, een originele dan. Die van nu zou eerder voor de vriendin zijn. Weetje, het is een auto met enorm veel gay gehalte, maar dat rijdt echt wel nog plezant.

 3. Ne mini.. kvin ze wel cool.
  Vrouwen auto of ni, daar kunt ge over discussieren.

  Feit is gewoon da ge der veelal hete poezen of anders strakke johnen (met eventueel roze hemdjes) in ziet rijden.

  In ieder geval nix voor mij, ben daar iets te groot voor (letterlijk).
  Maar toch kan ik het van collega P wel begrijpen. Jonge kerel, en dan als eerste wagen ne mini, toch ni slecht me dunkt.

  Gayfactor of niet, smaken verschillen

 4. Sommige auto’s hebben inderdaad een hoog jeannetten-gehalte, en de Mini is er één van. Maar wat gezegd van de Peugeot 206CC dan? En van de Toyota RAV4 (vorig model)? Als dat geen wijvenbakken zijn!

 5. IK denk dat de vraag in deze topic niet in het bijzonder gaat over de bestuurder van een mini, maar eerder over het gedachtengoed van de auteur!
  Laten we ons allemaal even terug in het stenen tijdperk bombarderen en allemaal aan homohaat gaan doen!
  waarom er mensen zijn die persé een auto met hoog testosterongehalte willen zal mij een worst wezen maar toch blijkt uit verschillende meningen dat dergerlijke auto’s vooral zijn om een laag testosterongehalte te compenseren.
  of zijn er mss tekortkomingen in het huwelijk???
  ik volg deze zaak op de voet!
  vriendelijke groeten

 6. Blijk ik toch wel een ‘roos’ polootje te dragen, en veel vriendinnen te hebben( wij zijn enorm geliefd bij de vrouwen), toch rijd ik niet in een minietje.
  Integendeel, wel in een BMW X3.
  Ik vind zde mini wel mooi, gaaf, snel, kortom OK.
  Spijtig genoeg heeft niemand in mijn vriendenkring er eentje, want ik zou wel eens willen ‘meerijden’
  Over die auto wil ik het nu nog niet hebben, maar even ernstig, wij zijn als gemeenschap niet gediend met zulke onnozele opmerkingen over homo’s en auto’s!!
  Spreek eerst over Uzelf, laat de anderen ook aan he-t woord, en stop ermee Uzelf interessant proberen te maken, door anderen uit te lachen.
  UitlachTV komt ons al de oren uit, we willen het niet nog een keer tegenkomen, in Blogs, op café, etc.
  Hoe gefrustreerd moet je zijn om zo’n onnozele praat te vertellen?

 7. Maak je daar toch niet dik in. Het is niet omdat er op een blog over een homo gesproken wordt dat we direct aan homohaat (willen) doen. Door reacties als die van jullie lok je alleen nog meer reacties uit.

 8. >> PieterC:

  Thx voor de support, maar ik trek het mij toch niet aan. Sommmige mensen voelen zich blijkbaar onmiddellijk aangevallen terwijl het hier over een inside joke gaat. Ik laat het volledig over mij komen.

 9. Jezus, bekrompen kerel (‘goe bezig’)

  Als je dan toch zo’n kritiek levert wees dan tenminste zo man genoeg (sorry, is deze uitspraak aangewezen nu?) om je naam achter te laten.

  ‘ik volg deze zaak op de voet’

  Kijk eerder eens uit naar een interessante hobby ipv goeie mensen om de oren te slagen met onnozele beschuldigingen.

  Ik kan zo nog even doorgaan maar uit respect voor Wim zal ik het hier maar bij laten. Per slot van rekening gata het over een Mini.

  Ik rijd met een Mini. Ik vind het een gay auto. Ik heb een vriendin en enkele van m’n vrienden zijn gay.

  Ok?

 10. Gegroet,

  Als Marketing & Export manager van een kleine KMO heb ik zelf gekozen voor een BMW Mini Cabrio. Vreemde keuze? Ik vind van niet:

  1) als rasechte stadsmens, geniet ik dagelijks van het ideale stadsformaat.

  2) toch is deze wagen comfortabel genoeg om vlot tot in ned/duitsland/frankrijk te rijden.

  3) Het imago van de BMW mini komt perfect overeen met het imago van ons bedrijf:

  – BMW = “kwaliteit”
  – Mini = “design gerelateerd”
  – straalt niet uit “wij verdienen veel geld aan u”
  – Mini = “ietwat gedurfd, zeker als cabrio”
  – Cabrio = “levensvreugde” – wij ontwerpen en verkopen domotica = extra comfort en levensvreugde…zie de link…

  4) BMW heeft een hoge restwaarde, wat voor een bedrijfswagen zeer interessant is.

  5) de Mini heeft via het BMW ecoEff. programma een zeer goede eco-waarde en genereert dus als bedrijfswagen relatief weinig belastingen, zowel voor de werkgever als werknemer…

  Iemand niet akkoord?

 11. Ik vind Mini’s wel super leuk. De gouwe-ouwe Mini het allerleukst, maar die nieuwe Coopers mogen er ook wezen. Ik zou het wel weten als ik een nieuwe bedrijfswagen zou mogen huren van de baas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge