KBC online bankieren

Ik vind het online bankieren systeem van KBC maar niets.

Eergisteren was ik in een bevlieging bezig met de map Mijn Documenten op mijn pc op te ruimen en allerlei overbodige bestanden weg te smijten.

Van sommige bestanden wist ik niet wat ze waren en vlogen ze dus in de prullenmand.

Gisteren moest ik een paar betalingen doen en ging ik dus naar de webpagina van KBC om mijn verrichtingen online te doen. Kreeg ik toch wel de melding dat het sleutelbestand niet gevonden kon worden. De naam van dat bestand leek verdacht veel op een bestand waarvan ik daags voordien niet kon zeggen waarvoor het diende en dus verwijderd had.

Ik dus vlug naar de prullenmand gaan zien, maar deze was al leeggemaakt. Dan maar naar mijn backup kijken, maar vreemd genoeg was het bestand daar ook uit verwijderd – dringend eens mijn instellingen nakijken.

Vandaag rond tien voor 5 in de namiddag dacht ik eraan dat ik naar de bank moest bellen voor de codes om een nieuw sleutelbestand aan te maken. Gelukkig ken ik iemand daar in de bank en kon ik op haar gsm bellen.

De codes worden dus doorgefaxt naar het ouderlijk huis van de Vriendin (dringen een fax kopen). Ik geef alles in (code, initieel paswoord, eigen paswoord) en de sleutel wordt aangemaakt. Nu denk ik eraan om de sleutel in een aparte map te steken zodat ik hem niet weer per ongeluk verwijder.

Ik wil inloggen maar mijn paswoord wordt geweigerd. Blijkbaar heb ik ergens een typfout gemaakt bij het invoeren van mijn paswoord (en dat moet maar één keer, dus geen verificatie) en kan dus weer niet inloggen.

Morgen de Vriendin dan maar naar de bank sturen en de boekhouder voorlopig betalen van de eigen rekening.

Stom systeem trouwens bij KBC, helemaal niet Wim-proof.

17 thoughts on “KBC online bankieren”

 1. Ik doe mijn financiële verrichtingen ook via KBC-online. Het toeval wil dat ik vorige week ook naar de bank ben mogen stappen om een nieuwe initiële code te gaan opvragen, omdat het boeltje geblokkeerd was na 3 maal een verkeerd paswoord ingegeven te hebben. Ik kon mij nochtans niet herinneren dat ik mijn paswoord gewijzigd had. Maar soit, ik heb dus een nieuwe sleutel aangemaakt en alles loopt weer gesmeerd.

  Maar wat mij enorm verbaast van jou, is het volgende :
  “Nu denk ik eraan om de sleutel in een aparte map te steken zodat ik hem niet weer per ongeluk verwijder.”. Als ik goed kan volgen, dan zit jij toch in de computerbusiness, of zoiets ? Wel, dan zou je toch moeten weten dat het zeer gevaarlijk is om je sleutel te bewaren op de PC waarmee je online bankiert…

  Mijn sleutel staat apart op een diskette, die slechts bovengehaald wordt wanneer ik ze nodig heb, t.t.z. als ik online wil gaan bankieren.

  Is dat niet ontzettend gevaarlijk, wat je daar doet ?

 2. @dieu: hmmm, nu je het zegt, dat is inderdaad niet erg veilig. Misschien kan ik hem best ook op een aparte diskette zetten. Had er nog niet zo erg hard over nagedacht. Zeker aangezien het over de rekening van de firma gaat.
  Merci voor de raadgeving – wat ik eigenlijk zelf had moeten weten.

 3. Ons Jud werkt ook met KBC Online en is daar zeer tevreden van. Wat de sleutel betreft, er zijn idd betere systemen.

  Ik maak gebruik van Record@Home. Het bankprogramma van mijn (voorlopige) werkgever want ik zit momenteel in mijn opzegperiode. Ben daar best tevreden van. De code wordt berekend dmv een digipass. Je geeft je pincode op het machientje en deze berekend een code. Met die code geraak ik in R@H. Mijn betalingen onderteken ik met een paswoord dat bestaat uit een combinate van een hoofdletter, speciaal teken en cijfers.

 4. Ik vind KBC online behoorlijk ouderwets te raken.
  Het doet wel wat het moet doen, maar gebruiksvriendelijkheid is ver zoek vind ik.
  Zo kan je helemaal niet scrollen, de zoekfunctie naar een getal (vb 97.13€) herkent soms niet een komma, en soms niet een punt.
  Buitenlandse overschrijvingen zijn al helemaal een ramp, er is geen map van begunstigden dus moet je telkens die ellenlange rij BIC en IBAN nummers en adres ingeven. Begin maar eens met een Franse firmanaam en adres, ook al gebruik je ze regelmatig.
  Daar mag wel eens aan gewerkt worden.

 5. Ik gebruik zowel kbc als argenta online banking en geen één van de twee kan me echt bekoren. Bij argenta heb ik ook al mogen bellen voor nieuwe codes en de uitleg was niet duidelijk dus krijg je een nieuwe code en gebruik je die met je oude wachtwoord wat niet werkt. En dus kon ik opnieuw bellen.

  Bleek dat er 2 codes opgestuurd worden maar ipv dat te vermelden in de brief ofzo hmmm

 6. @Sven, prive heb ik ook Argenta, en dat probleem heb ik dus ook al meegemaakt. Blijkt zelfs dat als je een nieuwe rekening laat toevoegen aan je pc banking, je ook nieuwe codes krijgt. En ik haat het om naar de bank te gaan voor zoiets.

  Vroeger had ik Fortis en daar was ik best tevreden mee met hun digipass ding.

 7. Als medewerker van de helpdesk PC banking van Fortis/Fintro kan ik jullie alleen maar het gebruik van een Digipass-banksysteem aanraden 🙂

  Ik werk zowel met Dexia als Fortis, en heb eerlijkgezegd geen voorkeur… het concept van een digipass is gewoon superhandig: niets installeren, geen problemen (in ‘t algemeen)…

  Nuja, ‘t is maar de vraag of iemand voor zo’n online banking systeem wilt overschakelen van bank hé.

 8. Ik e-bankier ook met KBC en heb gewoon zo’n card-reader die een code genereert. Zelfde systeem als bij Fortis. Dat van die sleutels is al van de ouden tijd hoor. Tijd om te upgraden!
  .-= Pietel´s last blog ..ShareTest. =-.

 9. Pingback: Online Marketplace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge