Lopen

Maandag had ik mijn laatste behandeling bij de kinesist – over wie ik uiterst tevreden ben trouwen – en dit leek me een geschikt moment om terug beginnen te lopen om tegen 8 augustus een iets of wat beachbody te krijgen dat ik geen mal figuur sla op de stranden van Cyprus.

Net als vorige keer heb ik deze keer ook geopteerd om het programma van Asics te volgen. Lichtjes aan beginnen dus en zo stilaan opbouwen. Ik heb gekozen voor het programma om 5 km te lopen en de computer heeft berekend dat ik dit zou moeten kunnen tegen midden augustus.

Oospronkelijk had ik een week eerder willen beginnen met het lopen maar toen bleek dat mijn knie zich nog iets te fel overstrekte tijdens het afzetten wat resulteerde in een rare looptechniek. Het deed geen pijn, maar het ging niet om verder te lopen.

Deze week ging het een stuk vlotter. De eerste training bestond uit 3 keer 1 minuut wandelen en 4 minuten lopen. Rustig aan opbouwen dus. Ervaren lopers lachen hier misschien mee, maar anders zou ik mezelf snel overbelasten vrees ik. Door het fietsen was mijn conditie al iets opgekrikt waardoor ik zelden buiten adem raakte. Wat misschien ook wel normaal is op zo’n korte tijd.

Ook van mijn knie heb ik geen last ondervonden. Niet tijdens het lopen en ook niet de dag nadien. Dit is echt wel een teken dat de operatie geslaagd is, want voor de operatie kon ik geen 10 stappen lopen zonder pijnlijke scheuten in de knie. Hopelijk is de knie nu voor lange tijjd (hopelijk voor altijd) hersteld.

11 thoughts on “Lopen”

 1. Wel Wim, ik moet je bedanken voor de bijzonder nuttig link. Ik ben net ook mijn programma gestart. (10km in een maand, maar is wel haalbaar)
  Voornamelijk om een goeie ontstresser te hebben in de examens en mijn examenvraatzucht te verantwoorden.

 2. Wim,

  Niet vergeten -wss heb je het wel al- om deftige loopschoenen aan te schaffen… Liefst van al nog in een speciaalzaak (ascics, saucony, mizuno, …)

  Ik heb me er een jaar geleden aangeschaft en heb deze week voor de verandering nog eens mijn vorige (niet echte loopschoenen) aangedaan… Resultaat, na een 10km pijn in benen/knieën/… Zelfs de recuperatie verliep nog moeizamer dan anders…

  Zeker een must dus… 😉

  Grtz,

  Gert

 3. >>Gert

  Ik heb Nike Air Bowerman aangeschaft een paar jaar geleden. Kwamen inderdaad van bij een speciaalzaak waar ik eerst gefilmd werd op de loopband en aan de hand daarvan dus een type schoen kreeg. Maar binnenkort toch eens gaan zien achter nieuwere schoenen.

 4. Yezzzzzzz… misschien kunnen we toch eens met een aantal OHD-ers aan een jogging ergens te lande meedoen??

  Wat niet-buiten-adem-zijn betreft: ik begeleid geregeld mee groepen Start-to-runners, en geloof me, mensen zonder conditie zijn na één minuut echt wél buiten adem. Dat fietsen heeft je dus wel goed gedaan. Goed gestart, en goed volhouden, hé! Trouwens, van harte welkom in Blogië, een term van marathon-geert (op ons blog Geert mét Garmin) om de bl/joggende Belgische gemeenschap aan te duiden.

 5. Pingback: Depechie's outing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge