Olie

Ik heb een fantastische bedrijfswagen. Voor mij is het op dit moment de perfecte wagen. Niet te groot, sportief, vinnig, hij rijdt super goed, is nog betrekkelijk zuinig, maar jammer genoeg heeft hij één nadeel dat blijkbaar eigen is aan de nieuwe generatie Audi’s. Hij verbruikt verschrikkelijk veel olie.

Bij mijn vorige wagens (ondertussen toch al 5 verschillende) heb ik geen enkele keer olie moeten bijvullen, laat staan dat het lampje ging branden om aan te duiden dat er te weinig olie in was.

Met deze wagen is het even anders. De eerste keer was ik aan het rijden toen ik opeens een lampje zag branden. Ik stopte, ging op zoek in de handleiding en zag dat het de olie was die bijgevuld moest worden. Op mijn kilometerteller stond ongeveer 6.500 km. Natuurlijk had ik geen reserve-olie in huis, dus ergens veel te duur betaald ipv naar de garage te gaan.

De tweede keer was ik op de autostrade aan het rijden toen opeens het lampje weer ging branden. 14.000 km had ik ondertussen afgelegd. Gelukkig had ik mijn reserve-olie in de koffer liggen. Toen begon ik het toch al verdacht te vinden en de mensen aan wie ik dit vertelde wisten mij allemaal te zeggen dat het zeker aan mijn rijstijl lag.

Ondertussen begon ik van collega’s (beiden rijden met een nieuwe A6) te horen dat zij soortgelijke afstanden konden doen vooraleer het lampje ging branden. Ook van andere mensen die eerst beweerden dat hij mijn rijstijl was vertelden verhalen van kennissen die hetzelfde probleem voor hadden.

Op 21.000 km was het weer zover. Dit maal ging ik naar de garage om daar olie te halen (deze moet ik dan niet betalen). Toen ik zie dat mijn A3 zonder olie zat, zeiden ze onmiddellijk dat ze mij wel een tweede bus in reserve zouden meegeven en dat het een gekend iets is. Van een probleem spraken ze niet, volgens hun is het normaal.

Ondertussen was ik de 30.000 km al gepasseerd en begon ik zelf al te denken dat het lang duurde eer het lampje nog eens brandde. Tot in de week: 35.500 km en daar brandde het weer. Gelukkig heb ik morgen (woensdag) een afspraak om mijn auto binnen te doen voor onderhoud zodat ik het reserve busje niet moet gebruiken.

Maar ga eens na, een auto die vooraleer hij de eerste keer binnenmoet op onderhoud al 4 maal komen klagen is voor nieuwe olie? Dat is toch een beetje van het goede te veel. Zeker voor een Audi.

Maar voor de rest niets dan goeds erover.

3 thoughts on “Olie”

  1. Je zou bijna gaan denken dat het een tweetakt motor is.
    Ik heb zelf nooit in een audi gereden, maar wel in oudjes. En minder met olie moeten zeulen dan ik hier lees.

  2. idem hier met volkswagen, na 10.000 kilometer volledige bus olie er in mogen gieten. Bij collega’s al na paar duizend kilometer

    Ik zal dit weekend maar achter nieuwe bus rijden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge